Čisto more
Skrivene uvale
Suhozidi
...

Prirodna baština Kali

Maslinik

Bistro more i razvedena obala

Od mnogih kaljskih uvala i plaža ističu se vrlo duboke uvale Mala i Velika Lamjana

Blago brdovita zelena unutrašnjost

Kali se ponose dobro očuvanim mediteranskim pejzažem: šume, makija, maslinici i suhozidi. Ističu se vrhovi Pelegrin, Veli Vrh, Orjak i Kobiljak (199 m, među najvišim na otoku Ugljanu).

Zaštićena prirodna baština

Podgora i Podravno (od Velike Lamjane, jugozapadni dio općine) te na vrhovima Pelegrin, Veli vrh i Orjak nije dozvoljeno narušavati prirodna obilježja; projekt NATURA 2000 obuhvaća cijeli otok Ugljan (zajedno s otocima Molat-Dugi-Kornat-Murter-Pašman-Rivanj-Sestrunj)

Tradicija suhozida

Kilometri kamenih zidova protežu se mjestom ograđujući putove, polja i maslinike; ujedno predstavljaju i granice posjeda, a često imaju i funkciju puta pa mogu biti nekoliko metara visoki. Tehnika gradnje varira, od grubo složenog kamenja do pažljivog uslojavanja, a katkad se uz zidove, kao povezana cjelina, nalaze i 'kućice' s funkcijom skloništa i spremišta za alat i plodove, građene prema kružnom ili četvrtastom tlocrtu s krovom od kamenih ploča izvedenom kao kupola ili u stepeničastom obliku; način gradnje kupole kućica spada među najstarije tehnike svođenja.