Pješačenje
Biciklizam
Ronjenje
Nautika
...

Aktivni odmor

Odbojka

Pješačenje

Pod uvjetom da se celzijusovi stupnjevi potpuno ne otmu kontroli i zagriju do nemoguće visokih temperatura, jedan od atraktivnih načina obilaska otoka i Kali je, kako bi tu rekli - na noge. Čeka vas dvadesetak pješačkih staza različitih dužina, a ako ne možete bez planinarenja, odaberite neki od oblačnih dana i popnite se do najvišeg vrha otoka Ugljana - Šćaha. Drugi penjački izazov srednjovjekovna je tvrđava sv. Mihovila iz 13 stoljeća, na 265 metara visokom brdu iznad naselja Preko. Detaljne informacije o svakoj od staza možete pogledati na karti otoka Ugljana i Pašmana - Trekking & Mountain biking. Kartu možete preuzeti u turističkom uredu.

Kupanje

Valja se i u more baciti zar ne? Naš je prijedlog jedna od atraktivnih kaljskih plaža. Odaberite jednu od šljunčanih ili pješčanih plaža, koje će biti idealne za obitelji s malom djecom. Više od 20 kilometara duga obala, bistro Jadransko more te zelene borove šume koje poput velikog plašta grle obalu, bez sumnje su aduti ovog otoka.

Biciklizam

Ako bicikl doživljavate kao produžetak vlastitih nogu i omiljeno vam je prometalo, možete ga unajmiti u susjednom mjestu Preku i osvojiti jednu ili svih pet biciklističkih staza, različitih dužina i težina. Neke od njih namijenjene su početnicima, dok će se iskusni biciklisti okušati na jednoj od brdskih staza. Detaljne informacije o svakoj od staza možete pogledati na karti otoka Ugljana i Pašmana - Trekking & Mountain biking. Kartu možete preuzeti u turističkom uredu.

Ronjenje

Jeste li znali da podmorje otoka Ugljana čuva puno tajni - različita podmorska arheološka nalazišta, kao i raznolika morska flora i fauna, čine naše podmorje hit među roniocima. Ako baš niste vješti s ronjenjem, pomoći će vam ekipa iz Ronilačkog centra Ugljan.

Rent-a-boat

Najugodnije u toplim danima je rekreirati se na moru. Ako nemate svoj brod, a željeli bi ste istražiti brojne kualjske uvale na sjevernoj i južnoj strani otoka, preporučamo da iznajmite brod i prepustite se avanturi. U agenciji Nav Adriatic www.navadriatic.com osim druge sportske opreme razvili su i rent-a- boat usluge.

Nautika

Volite vjetar u kosi, valove i slobodu koju donosi plovidba brodom? Na Ugljanu će vam se sigurno svidjeti dok sa svojom jedrilicom ili jahtom istraživate brojne uvale te uživate u ljepotama našega kraja. Na otoku postoje dvije marine, popularne i među posjetiteljima Kali, a to su OLIVE ISLAND MARINA (u mjestu Sutomišćica) te MARINA PREKO.

Ribolov

Ako ste ljubitelji sportskog ribolova, ne možete odmor u najpoznatijem ribarskom mjestu na Jadranu provesti bez da okušate svoju sreću. Svakako valja istaknuti brojna dobra lovišta ribe uz obalu i u uvalama - odlična za sportske ribolovce, ali gdje su – to morate istražiti sami...