BOGATSTVO PLAŽA U KALIMA

Pronađite svoju omiljenu plažu

Image

Brgačelj

Lako je dostupna plaža, pogodna i za djecu. Jako je dobar izbor za vrijeme ljetnih vrućina, jer na njoj uvijek ugodno puše maestral. Ima betonirano sunčalište i šljunčani prilaz u more, kao i kabinu za presvlačenje i tuš. S plaže se pruža prekrasan pogled na Zadarski kanal, susjedni otok Ošljak, Zadar i Velebit.

Kolegini

je plaža slična Brgačelju sa svojim betoniranim sunčalištem i šljunčanim ulazom u more. Na samoj plaži nalazi se i restoran.

Mul

Popularna je i vrlo posjećena mjesna plaža, u neposrednoj blizini lučice Mul. Ima betonsko sunčalište i šljunčani prilaz u more, kabinu za presvlačenje i tuš. Kraj plaže se nalazi park Petra Dundova, u kojem je dječje igralište. Za ugodan predah od vrućina potražite terasu caffe bara Riva i guštajte uz kavu, piće ili sladoled. U blizini plaže nalaze se i obližnji restoran Intrada kao i trgovina mješovite robe. Ova je plaža omiljena kupačima koji vole skakati u vodu s obližnjeg lukobrana.

Tratica

Kaljani su ponosni što je na njihovoj javnoj plaži Tratica montiran i "aqualifter" za ulazak u more osobama s invaliditetom. Plaža je prometno izrazito lako dostupna, s osiguranim parkingom, a zahvaljujući opremljenosti ova obiteljska plaža postala je jedna od prvih tematiziranih plaža s najsuvremenijim pristupom moru za osobe s invaliditetom u Zadarskoj županiji.

Batalaža

Ovo je definitivno najpopularnija šljunčana plaža u Kalima, smještena u malenoj uvali. Niste li ljubitelj šljunka, na plaži se nalazi i betonski dio uređen kao sunčalište, a u kafiću Mavra možete se rashladiti i nekim napitkom. Na Batalaži su se za sve pobrinuli, pa su vam pripremili i suncobrane i ležaljke. Budući da se radi o uvali, more je uglavnom toplo i mirno, a uz plažu možete i prošetati. U blizini plaže nalaze se i restorani, u kojima možete kušati neke od ribljih specijaliteta.

Mala Lamjana

namijenjena je posjetiteljima koji vole komfor, kao i onima s djecom. Odmah kraj plaže nalazi se parking sa 40-ak parkirnih mjesta. Preferirate li šetnju, od središta Kali trebat će vam oko pola sata. Vrlo je ugodno kupati se na ovoj plaži, jer je morsko dno pješčano, a more bistro. Često gosti zaigraju i odbojku na pijesku. Ako vas obuzme glad ili žeđ, predah od sunca i kupanja potražite u baru na plaži.